Naan s baba ganoush a sardinkami
Ingredience:
- 1 balení Calvo sardinek v olivovém oleji
- 12 cherry rajčat
- 1 granátové jablko
- 2 velké chleby naan
- Sezamová semínka
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Oregano
- Baba-ganoush
- 2 lilky
- 1 PL tahini
- Šťáva z poloviny citronu
- 1 stroužek česneku
- ½ PL římského kmínu
- 4 PL extra panenského olivového oleje
- 150 g řeckého jogurtu



Postup

- Rajčata přidejte na plech s trochou oleje, oreganem a solí. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a nechte péct 15 minut.
- Lilek potřete olivovým olejem a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 40 – 50 minut.
- Po dopečení je oloupejte a vnitřek lilku nakrájejte nožem. Vložte do misky a smíchejte s tahini, citrónovou šťávou a nadrobno nakájeným stroužkem česneku. Přidejte kmín, 150 g jogurtu a extra panenský olivový olej. Dochuťte solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
- Granátové jablko očistěte.
- Naan rozehřejte na suché pánvi, poté položte na talíř a potřete baba ganoush, přidejte sardinky, pečená rajčata a posypte granátovým jablkem a sezamovými semínky.



