fbpx
Nahoru

Naan s baba ganoush a sardinkami

Ingredience:

  • 1 balení Calvo sardinek v olivovém oleji
  • 12 cherry rajčat
  • 1 granátové jablko
  • 2 velké chleby naan
  • Sezamová semínka
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Oregano
  • Baba-ganoush
  • 2 lilky
  • 1 PL tahini
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 1 stroužek česneku
  • ½ PL římského kmínu
  • 4 PL extra panenského olivového oleje
  • 150 g řeckého jogurtu
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy1,5 hodiny

PostupPostup

Naan s baba ganoush a sardinkami
 
  1. Rajčata přidejte na plech s trochou oleje, oreganem a solí. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a nechte péct 15 minut.
  2. Lilek potřete olivovým olejem a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 40 – 50 minut.
  3. Po dopečení je oloupejte a vnitřek lilku nakrájejte nožem. Vložte do misky a smíchejte s tahini, citrónovou šťávou a nadrobno nakájeným stroužkem česneku. Přidejte kmín, 150 g jogurtu a extra panenský olivový olej. Dochuťte solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
  4. Granátové jablko očistěte.
  5. Naan rozehřejte na suché pánvi, poté položte na talíř a potřete baba ganoush, přidejte sardinky, pečená rajčata a posypte granátovým jablkem a sezamovými semínky.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo