Lilek plněný tuňákem s restovanou kadeřavou kapustou
Ingredience:
- 1,5 konzervy Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 lilky
- 1 jarní cibulka
- 1 polévková lžíce pšeničné mouky
- 250 ml mléka
- ½ polévkové lžíce másla
- Mletý muškátový oříšek
- Sůl a pepř
- 4 polévkové lžíce rajčatové passaty
- 50 g kadeřavé kapusty
4středne náročný35 minut
Postup
Kadeřavou kapustu nakrájejte, 2 minuty povařte ve vodě, sceďte a orestujte na pánvi s jarní cibulkou. Lilky nakrájejte na tenké plátky a ugrilujte doměkka. Smíchejte scezeného tuňáka s rajčatovou passatou a naplňte touto směsí ugrilované lilky.
Příprava bešamelu: Mléko zahřejte 4-5 minut v hrnci. Na pánev dejte máslo, když roztaje přidejte mouku a olej. Míchejte, dokud směs nezhnědne, postupně přidávejte mléko a míchejte, dokud nevznikne hustá omáčka, přibližně 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Na talíř dejte porci restované kapusty, na ni srolovaný lilek a vše polijte bešamelovou omáčkou. Dobrou chuť.