Nahoru

Lilek plněný tuňákem s restovanou kadeřavou kapustou

Ingredience:

Počet osob4Náročnoststředne náročnýČas přípravy35 minut

PostupPostup

Lilek plněný tuňákem s restovanou kadeřavou kapustou
 

Kadeřavou kapustu nakrájejte, 2 minuty povařte ve vodě, sceďte a orestujte na pánvi s jarní cibulkou. Lilky nakrájejte na tenké plátky a ugrilujte doměkka. Smíchejte scezeného tuňáka s rajčatovou passatou a naplňte touto směsí ugrilované lilky.

Příprava bešamelu: Mléko zahřejte 4-5 minut v hrnci. Na pánev dejte máslo, když roztaje přidejte mouku a olej. Míchejte, dokud směs nezhnědne, postupně přidávejte mléko a míchejte, dokud nevznikne hustá omáčka, přibližně 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Na talíř dejte porci restované kapusty, na ni srolovaný lilek a vše polijte bešamelovou omáčkou. Dobrou chuť.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo