Grilovaný tuňák se zeleným chřestem a tuřínem
Ingredience:
- 1 konzerva Calvo tuňáka v olivovém oleji
- Chilli koření
- Svazek zeleného chřestu
- Tuřín
- Řeřicha
- Sůl a pepř
- Rýžový ocet
- Agáve sirup
- Olivový olej
2snadné35 minut
Postup
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C. Omytý tuřín nakrájejte na čtvrtky, smíchejte v míse s troškou olivového oleje, dochuťte solí a pepřem. Pečte přibližně 20 minut a potom přidejte do trouby chřest. Chřest také smíchejte s olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. V hrnci na mírném ohni zredukujte směs z rýžového octa, agávového sirupu a chilli. Na pánvi jemně opečte tuňáka v olivovém oleji. Po dopečení tuřínu a chřestu můžete začít podávat. Na talíř dejte řeřichu, pečený chřest a tuřín, grilovaného tuňáka a polijte omáčkou. Dobrou chuť.